top of page

Årsager til angst

Der er mange grunde, og flere end jeg nævner her. Men her er lidt at starte på, og måske give dig en ide om hvorfor dit barn har angst.

Det kan være en traumatisk oplevelse, skilsmisse, dødsfald i den nærmeste familie, at de har set en gyserfilm, at barnet bliver adskilt fra sine forældre, en pludselig ændring f.eks. skoleskift, nyt hjem.


Nogle børn er mere sensitive end andre, men som forældre har vi altid en god fornemmelse af hvor følsomme de er.

Det er alle ting i den tunge afdeling. Det kan være svært at skærme vores børn fuldstændigt, fra de ændringer der er i livet. Men måske kan det give dig et pejlemærke, i forhold til hvor i skal kigge. Det er altid godt at starte med den egentlige årsag, når man skal have hjælp med tankefelt terapi.
Jeg føler mig anderledes –er jeg god nok?

Man kan nemt komme til at ikke føle sig god nok. Vi mennesker spejler os i hinanden og måler og vejer. Og det er jo ikke kun børn der gør det, vi voksne kigger også på hinanden. Her er lidt om især de unge mennesker.


Penge – status - det rigtige tøj, sko, tasker

Udseende – har jeg trænet nok?

De sociale medier – antal følgere og likes.

Karakterer i skolen – 12 tals mindset – 1 cifrede karaktere er ikke godt nok!


Her har jeg ikke taget så mange ting med, men de her ting, vejer tungt når man er et ungt menneske. Det er præstations angst der vil noget. De sociale medier fylder meget i dag, og der bliver virkelig målt og vejet her, og brugt mange timer. Vi bliver jo tæppe bombet med indtryk hele tiden, især her.

Mobning – ja det kan give angst.


Når man bliver mobbet ved man aldrig hvornår, det sætter i gang, og heller ikke altid årsagen. Det er noget af et stress modus at komme i skole på. Og det kan sikkert også være svært at komme afsted.


Man behøver ikke skille sig meget ud, det kan være at man er dygtig i skolen, måske er man ikke en super haj til sport, har fregner, bøjle på tænderne, briller, ikke det rigtige tøj, der kan være mange grunde. Og det fleste giver ikke megen logik.


Problemet med mobning er at det gør så ondt. Der er ikke noget værre end at være den andre peger fingre af, kommenterer på, eller konsekvent afviser at være sammen med. Det er meget sårbart. For vi har alle brug for at være en del af flok, blive anerkendt for dem vi er. Og et stykke hen af vejen, ligne de andre.


Når vi først har oplevet, ikke at blive accepteret, og det har stået på et stykke tid. Så kan det sætte sig som angst i kroppen. For det kan være svært at gøre noget som helst rigtigt. Og følelsen af at være forkert, kan nemt komme til at fylde hele dagen.

At have et barn som blive mobbet gør ondt, for mange voksne har selv prøvet at få en tur i den mølle. Og det glemmer man bare aldrig, så smerten kan næsten føles dobbelt op.


Hvis du har lyst til få mit nyhedsbrev, så vil du med det samme få en af mine vigtigst arbejdsværktøjer. Den kan du bruge sammen med dit barn og vil opleve at der bliver meget mere ro i kroppen.Mange kærlige hilsner

Pernille


Kommentare


_MG_7998_lang_cut_BONUS.jpg

Har du et spørgsmål

til emnet?

bottom of page