top of page

Har du husket at elske dig selv i dag? Eller har du glemt hvordan du gør?
Hvornår har du sidst tænkt over om du elsker dig selv og om du gør det?


Dejligt spørgsmål ikk? Og et af dem som godt kan gøre lidt ondt. Både at, tænke over, men også blive mere opmærksom på.


Jeg, tror vi er mange, som ikke skænker det en tanke i hverdagen. For livet går stærkt. Men når livet gør lidt ondt, eller det bliver udfordrende, så er det fint at vende opmærksomheden mod det her. For det er en grundsten, som er sund at få på plads.


Min holdning er, at alt starter og slutter med os selv. Den verden vi lever i indeni, spejler sig i ud i den verden vi oplever udadtil. Elsker vi ikke os selv, så er vi ikke opmærksomme på vores egne grænser, vores ønsker, og hvem vi er i denne verden. Det bliver alt for nemt at køre hen over os. Ikke fordi det er det, vi inderst inde har lyst til. Det bliver bare nemt sådan, når vi ikke er til stede i vores egen krop, og får sagt til og fra i tide.


 

Nogen lære det, men andre når ikke at få det med fra barnsben.


Nogen lærer at det er vigtigt med egne grænser, respekt og kærlighed i livet.


Andre lærer det ikke, vores forældre har gjort det bedste de kunne, og måske slet ikke lært det selv. Så er det også lidt svært at give videre. Så det er ikke os alle der lærer det.


Tænker man lidt nærmere over det, er det lidt rystende at vi ikke lærer det som det mest naturlige, på højde med at spise og sove osv.


Nogen vågner op tidligt i deres liv og tænker: ” hey, det skal jeg lære det der”. Andre vågner først op senere i livet og opdager at det er der hunden ligger begravet. Fordi de ikke trives i deres eget liv og mange vil opleve, at de er alt for orienteret mod hvordan andre har det.


Mange bliver service organer for børn, familie og venner, bare for at blive elsket. For det er så fedt at være elsket, hvem er ikke vild med det? Smider sig inde i alle projekter og siger, du skal bare sige til så kommer jeg og hjælper med dit, dat og dut. Kender du det?


 

Jeg kender det i den grad.


Jeg er tidligere superwoman, i det show som aldrig er blevet sat op på det Kongelige Teater :0)


Det er jeg så stoppet med, for jeg kunne mærke på min krop at jeg ikke var tro mod mig selv. At jeg blev drænet for energi, og jeg stod tit i situationer hvor jeg tænkte, hvordan fik jeg lige kludret mig ind i det her???


Og tro mig det stod nærmest ud af munden på mig lige så snart nogen gav udtryk for et ønske. Ingen grund til at have en magisk lampe, hvis man kendte mig. Jeg stod der som et spyd i jorden. Træt og udbrændt, men jeg stod der.


 

Det kostede en tur med en stress diagnose.


Så i dag gør jeg kun det jeg har tid og lyst til. For det er kun mig som har ansvaret for mig, og den eneste der kan sætte en grænse for hvad jeg kan klare.


Jeg begyndte at blive mere opmærksom på mig, mine behov. Mærkede efter, hvad jeg havde lyst til og hvad jeg reelt set havde tid til, uden at slå mig selv til lirekassemand.


Derfor startede jeg ud med at spørge om du elsker dig selv!


Fordi at når vi elsker os selv, kan vi mærke os selv. Er de her mennesker gode for mig, kan jeg lide mit job, har jeg tid og lyst til…. Fyld gerne selv på?


Vi finder en grænse, både for langt andre kan komme ind hos os, men også den anden vej. Hvor meget vil vi dele, hvor meget vil vi finde os i. Og vigtigst af alt, hvad er vigtigt for mig? Kun mig!


Det er det som jeg vil kalde sund egoisme. Og det er vigtigt at vi føler vi er gode nok som vi er, og det hænger så fint sammen med kærligheden til os selv.


Der er mange måder at lære det på, og man skal være indstillet på at det er en proces. En af de vigtigst i livet, hvis man spørger mig.


For vi kan kun give til andre når vores eget bæger er fyldt op.


Og en af de magiske, når vi viser vores børn hvordan vi gør, så lærer de af den bedste læremester de har. :0)


 

Så nyt projekt i dit liv? Du kan lige så godt starte med det samme :0)


Jeg lover det ikke gør ondt. Men at verden bliver et bedre sted.

Lav evt. små post it sedler til dig selv, og sæt dem der, hvor du befinder dig mest i dit hjem. En skøn reminder.


Skriv det på dit spejl.


Lav en alarm på din telefon.


Lav en dagbog.


Få hjælp, hvis du føler det er en svært projekt. TFT er en af de blideste måder at tage ansvar for sig selv på.


Rigtig god fornøjelse.


Mange kærlige hilsner

Pernille


Seneste blogindlæg

Se alle

En af de der dage.

Kort tid efter Carsten var død, stod jeg op og kiggede ud i verden, træt fordi jeg sov så dårligt. Det er mærkeligt at sove alene når man er vant til at være 2. Jeg var træt, men stod op fordi min kro

Comments


_MG_7998_lang_cut_BONUS.jpg

Har du et spørgsmål

til emnet?

bottom of page