top of page

Når vi sammenligner os med andre.

Den anden dag talte jeg med en veninde, som var lidt bekymret og ked af det. Måske fordi hun ikke lige følte livet var som det burde være, eller det følte ikke sådan.


Hun var, som vi alle kan blive fra tid til anden i tvivl om hun overhovedet var glad eller var i gang med at leve det liv hun selv ønsker.


Især hvad det er hun ønsker for sig selv.


Hun sammenlignede sig selv med andre hun kender, det der, Pernille det gør jeg ikke. Jeg ved ikke hvorfor, men de virker så glade.


Der var flere ting hun tog op, sammenligningerne. Ting hun ikke selv gjorde, eller prioterede. Umiddelbart kunne hun mærke en ked af det hed, hos sig selv. Hun kunne se, at de var tilfredse i livet.


Men hun kunne ikke mærke hvor hun var selv, nok mest, at hun bare var ikke tilfreds. Læs endelig ikke utilfreds.


Vi kan gå rundt med en forventning om at vi skal føle os lykkelige og eller tilfredse i livet. Men det kommer jo ikke af sig selv, ej heller kommer det af, at rette blikket udad. Se og vurdere andre, hvordan de gør og hvordan ser det egentlig ud?

Jo måske til inspiration. Ihh det er en super god ide, det må jeg prøve.


Al ting starter og slutter med os selv, og vi kigger jo indefra og ud i verden. Ikke omvendt.


Når vi lader os påvirke udefra eller det som føles sådan, så er det de tanker vi tænker, om det udefra som laver støj på indersiden.


Ja jeg ved godt jeg vender tingene lidt på hovedet, men følg gerne med her.


Vi er hele tiden i gang med at validere og vurdere vores omgivelser, de mennesker vi omgiver os med og de oplevelser vi har.


Alt det kommer helt automatisk forbi tankefabrikken før vi mærker noget til det i kroppen.

Nogle ting tager vi i stiv arm eller lader passere, andre kan sætte alt muligt i gang hos os, forargelse, vrede, irritation, glæde, latter, undren, usikkerhed, angst, håbløshed og så ellers derudaf.


Virkelig mange ser ikke at det er vores egne tanker som skaber vores oplevelser af livet.


Der er intet galt i at sammenligne sig med andre, giv den endelig gas. Vil dog anbefale, at hvis det gør dig ked af det, bekymret, måske helt forkert og andet i den retning. Så hold op lige med det samme. For det bidrager ikke til noget godt, det er nemt at konstatere på humøret.


Vi behøver ikke mene noget om alt som passerer os, vi kan vælge at observere, og så lade det ligge.


Det giver lidt mere ro indeni.


Der findes kun en dig. Være glad for dig og det du kan. Lad dig gerne inspirere, det er sundt nok, at prøve noget nyt, hvis du kan mærke at det trækker i dig.


Men se dig selv og livet med kærlighedsbrillerne på næsen, så udsynet til livet og det som sker, bliver set i et mere blødt og kærligt lys. Det vil hurtigt kunne mærkes på din inderside. Et mere rart sted at, tænke tanker fra.


Kærligst Pernille
Seneste blogindlæg

Se alle

En af de der dage.

Kort tid efter Carsten var død, stod jeg op og kiggede ud i verden, træt fordi jeg sov så dårligt. Det er mærkeligt at sove alene når man er vant til at være 2. Jeg var træt, men stod op fordi min kro

Comments


_MG_7998_lang_cut_BONUS.jpg

Har du et spørgsmål

til emnet?

bottom of page