top of page


Coaching i mental sundhed

Mental sundhed

Mental sundhed handler om, at blive mere bevidst, samt en god følelse af ro indeni.

 

Den evne har vi alle sammen. Vi har bare lært at vi skal gøre en hel masse for, at kunne mærke den. Faktisk skal vi ikke gøre noget, for at have det godt. Vi er nemlig født til have det godt. 

Når vi har det skidt og føler ubehag, så har vi lært at vi skal handle og gøre noget.

Hvis det nu var en kogeplade, du havde komme til at sætte din hånd på, så ville du skynde dig at tage hånden til dig. For det gør ondt.

Når det handler om ikke have det godt indeni, og vi blive bange, nervøse eller, usikkre. Så går vi kontra og dyrker det, for det er det, vi har lært. Vi skal undersøge, hvorfor har jeg det sådan. Hvad er der sket, hvem har gjort det imod mig, så jeg nu er bange eller usikker.

Men faktisk burde vi gøre det samme, som med hånden på kogepladen. Gå væk fra tanken eller lade være med, at tage den alvorligt. 

Når vi ikke har gode tanker, er det tit fordi vi er trætte, udkørte, men de dårlige tanker, løser sjældent noget. De gør os bare mere kede af det, stressede, bange og endnu mere bekymrede. 

Hvis vi ikke dyrker en tanke, eller lader være med at tage den alvorligt, så sker der det, at vi lige så stille og roligt kommer op i humør igen. Fordi vi giver slip på de tanker som holder os nede i kulkælderen. 

Vores tanker ikke er solide og ikke kan gør os noget. For de er lavet af ingenting. Men de her ingenting kommer der 60.000 af om dagen. 

Vi lever i en tankeskabt verden, vi har bare lært noget andet. Nemlig vi skal tage alle vores tanker alvorlige. Men det er også her vi spænder ben for os selv og livet kan føles tungt.

Det her ikke svært, at lære og der er som sådan ikke noget du skal forstå. Men når du kan se hvor meget dine tanker dominerer din indre sjælefred. Så bliver du måske lidt mere kritisk inden du tager dine tanker alt for alvorligt.

Det underviser jeg i, og hjælper med, at få øje på. 

 

bottom of page