Angst, børn og forældre. 

Ja du er god nok som du er!!

Børn og unge med angst

 

Der kommer flere og flere til, og det er sørgeligt, at vi ikke er i stand til at bremse den udvikling. For det går den forkerte vej.

Jeg har mine egne teorier omkring angst, især hos børn. For jeg har efterhånden hjulpet en del af dem.

Det er så ikke noget, vi taler så højt om. Ved ikke lige hvorfor det er sådan. Men kan konstatere, at det helt simple og basale med, at gå rundt med en følelse af,at være mega meget ok, lige præcis ikke er så meget i spil.

Vi er alle børn af nogen, og det ligger ikke i vores kultur, at det er et vigtigt parameter. Jeg har som voksen selv måtte ind og arbejde med det her emne. Fordi jeg ganske enkelt ikke har lært det hjemme.

Der går lidt for nemt Jantelov i den, og man bliver nemt opfattet som selvfed, hvis man selv syntes man er ok.

Det er altså skørt, at det er sådan. Og jeg tænker at vi skal have gjort noget ved det her.

Behandling af angst hos børn

At hjælpe et barn som har angst, er ikke en svær opgave. Faktisk er det dem som har nemmest ved, at give slip og komme videre.

Og der er mange måde, at hjælpe dem på. Jeg har taget en uddannelse hos Mette Barfoed, som selv har børn med diagnoser og som selv har lidt af angst. Hun har været et kæmpe forbillede for mig. For hun er dygtig til, at lære fra sig. Hun har lukket op for sin værktøjskasse og jeg har lært en masse.

Alle er forskellige, og den samme løsning kan ikke bruges til alle.

Noget af det som jeg bruger mest til på når jeg skal hjælpe er et barn, er at de føler sig trygge. At de er i fokus, på en god måde, så de ikke oplever, at de er et problem. Men faktisk ok. Jeg bruger den tid som skal til for, de føler sig tilpasse. For nej, jeg kan ikke bare gå i krig. Børn skal tages på deres individuelle måde. Alle er forskellige og alle er lige super dejlige.

 

Læs mere om de forskellige angstformer her

Hvorfor lige børn og unge?

 

Fordi jeg syntes, de er fantastiske. Jeg har selv en søn, som i dag er voksen og har været alle de steps igennem, et barn kommer. 
 
Er de udfordrende? Ja, det er de, men de er også superskønne, dejlige, umiddelbare og meget kontante i om de gider én eller ej. Det er så dejligt nemt at forholde sig til. 
Mit forhold til mennesker tager udgangspunkt i en dyb respekt for den enkelte. Vi er alle forskellige og skønne, nøjagtig som vi er. Og det er en stor gave at få lov til at hjælpe et barn, som er blevet begrænset af for eksempel mobning, angst eller af andre grunde bare ikke trives.
 
Respekt er i højsædet her hos mig, fordi vi skal kunne have lov til at være dem, vi er, og det er vigtigt at lære vores børn og unge mennesker. For vi lever i en tid, hvor flere børn får det dårligt, mistrives eller ender med at få angst. Der er sikkert mange forklaringer, og jeg har et par stykker at byde ind med.


 

Perfekthed og forældre, og hvorfor du også har brug for hjælp.

 

Jeg ved det, du har måske ikke lyst til, at høre det. Men det er desværre ikke nok, bare at hjælpe dit barn og så er den ged barberet.

 

Min erfaring er, at rigtig mange forældre. Især mødre, går ned med flaget, når deres børn ikke trives. Der kan være mange grunde til, at de ikke trives. Det kan være mobning, diagnoser, angst som lammer dem så meget at det ikke er stand til at komme i skole.

 

Uanset hvad, så har vi en usynlig navlestreng til vores børn, som aldrig stopper. Det gør ondt, når vores børn ikke har det godt. Og mange oplever, at de føler sig magtesløse, ikke aner hvor de skal starte.

At de ikke bliver hørt og forstået i skolesystemet.

At de bliver gjort forkerte, a la: er du nu helt sikker på der ikke foregår noget derhjemme I skal have kigget på.

Manglende overskud.

Manglende søvn, ja hvem kan sove, når korthuset er ved at falde ned om ørerne på en.

Stress. Evt sygemelding, på ubestemet tid. 

Dårlig samvittighed.

Jeg har selv oplevet det, har jeg givet det videre? Er det min skyld?

Familie og venner som ikke forstår, og som siger, altså hvis det var mig, så ville jeg......................!!!

Det er endeløst, hvad man kan nå at ryge ind i, som forælder eller mor? Den indre Dunke Dorthe, kommer på overarbejde, og der er ikke nogen grænser for hvor meget høvl man kan nå, at give sig selv. Skyld og skam.

Det er godt nok svært at holde en fysisk og mental facade. Indeni er der kaos, ked af det hed, skam, at føle sig utilstrækkelige, hjælpeløs, bange for nu og for fremtiden. 

I sådan nogle situationer, har man som voksen brug for en, at tale med. En som kan give lidt ro, en som godt forstår situationen, en som bygger op og støtter.

For selvom vi er super fantastiske som mødre, så er vi altså ikke overmennesker. Det er supersvært at være stærk. Ja vi ved da godt, at det er nødvendigt. Men det er jo ikke ensbetydende med, at det er nemt. Eller ligger lige til højrebenet.

Lige præcis derfor har jeg lavet et kursus til mødre, et kursus, du kan gå til hjemmefra. Et du kan tage, når du har tid og lyst. En gruppe på facebook, hermetisk lukket selvfølgelig, så du er privat, med de andre derinde.

Kurset går i alt sin enkelthed ud på at bygge dig op, deale med de følelser der rør sig inde i dig. Alt det som er svært. Kurset er enkelt at tage, og ja du skal afsætte til det.

Hvis jeg kunne sende kærligehed i store doser og masser af selvtillid, så gjorde jeg det gerne, tro mig :0)

Der bliver lagt link op når det er klar.


 
 

Kontakt mig

Rosenfeldtvej 18, 1.tv., 2665 Vallensbæk str.

Telefon: 29 89 09 49

E-mail: pernille@bothmann.dk

Du kan også booke tid online

Din besked er sendt