Angst, børn og forældre. 

Ja du er god nok som du er!!

Børn og unge med angst

 

Der kommer flere og flere til, og det er sørgeligt, at vi ikke er i stand til at bremse den udvikling. For det går den forkerte vej.

Jeg har mine egne teorier omkring angst, især hos børn. For jeg har efterhånden hjulpet en del af dem.

Det er så ikke noget, vi taler så højt om. Ved ikke lige hvorfor det er sådan. Men kan konstatere, at det helt simple og basale med, at gå rundt med en følelse af,at være mega meget ok, lige præcis ikke er så meget i spil.

Vi er alle børn af nogen, og det ligger ikke i vores kultur, at det er et vigtigt parameter. Jeg har som voksen selv måtte ind og arbejde med det her emne. Fordi jeg ganske enkelt ikke har lært det hjemme.

Der går lidt for nemt Jantelov i den, og man bliver nemt opfattet som selvfed, hvis man selv syntes man er ok.

Det er altså skørt, at det er sådan. Og jeg tænker at vi skal have gjort noget ved det her.

Behandling af angst hos børn

At hjælpe et barn som har angst, er ikke en svær opgave. Faktisk er det dem som har nemmest ved, at give slip og komme videre.

Og der er mange måde, at hjælpe dem på. Jeg har taget flere forskellige uddannelser, og det kommer alle på spil i en fin kombination. Især fordi alle er forskellige, og den samme løsning kan ikke bruges til alle.

Jeg bruger altid tid, på at både du og dit barn føler jer trygge og velkomne når I kommer. Det er vigtigt for mig der er ro, og at vi taler om andet før vi går i gang. Dit barn skal være parat til, at tale om tingene. Så tålmodighed er vigtigt og det har jeg masser af. 

Så fokus er, de er lige præcis som de skal være. Og det som er ikke er et problem, vi taler bare om det som er når de er klar. 

Børn skal tages på deres individuelle måde. Alle er forskellige og alle er lige super dejlige.

 

Læs mere om de forskellige angstformer her

Hvorfor lige børn og unge?

 

Fordi jeg syntes, de er fantastiske. Jeg har selv en søn, som i dag er voksen og har været alle de steps igennem, et barn kommer. 
 
Er de udfordrende? Ja, det er de, men de er også superskønne, dejlige, umiddelbare og meget kontante i om de gider én eller ej. Det er så dejligt nemt at forholde sig til. 
Mit forhold til mennesker tager udgangspunkt i en dyb respekt for den enkelte. Vi er alle forskellige og skønne, nøjagtig som vi er. Og det er en stor gave at få lov til at hjælpe et barn, som er blevet begrænset af for eksempel mobning, angst eller af andre grunde bare ikke trives.
 
Respekt er i højsædet her hos mig, fordi vi skal kunne have lov til at være dem, vi er, og det er vigtigt at lære vores børn og unge mennesker. For vi lever i en tid, hvor flere børn får det dårligt, mistrives eller ender med at få angst. Der er sikkert mange forklaringer, og jeg har et par stykker at byde ind med.


 


 
 

Kontakt mig

Munkholmvej 378B, 4060 Kirke Såby

Telefon: 29 89 09 49

E-mail: pernille@bothmann.dk

Du kan også booke tid online

Din besked er sendt