Angst og børn

Børn og unge med angst

 

I dag lider flere og flere børn og unge af angst. De nyeste tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at vi fra 2014 til 2018 er gået fra 2354 børn til 7189 børn, som har fået konstateret angst eller som mistrives. Det er meget store tal.

Behandling af angst hos børn

 

Jeg behandler både børn og voksne med angst, og den eneste forskel er, at børn har sværere ved at sætte ord på. Men børn kan altid mærke angsten som ubehag i kroppen. Der findes flere forskellige former for angst.

 

Læs mere om de forskellige angstformer her

Hvorfor lige børn og unge?

 

Fordi jeg syntes, de er fantastiske. Jeg har selv en søn, som i dag er voksen og har været alle de steps igennem, et barn kommer. 
 
Er de udfordrende? Ja, det er de, men de er også superskønne, dejlige, umiddelbare og meget kontante i om de gider én eller ej. Det er så dejligt nemt at forholde sig til. 
Mit forhold til mennesker tager udgangspunkt i en dyb respekt for den enkelte. Vi er alle forskellige og skønne, nøjagtig som vi er. Og det er en stor gave at få lov til at hjælpe et barn, som er blevet begrænset af for eksempel mobning, angst eller af andre grunde bare ikke trives.
 
Respekt er i højsædet her hos mig, fordi vi skal kunne have lov til at være dem, vi er, og det er vigtigt at lære vores børn og unge mennesker. For vi lever i en tid, hvor flere børn får det dårligt, mistrives eller ender med at få angst. Der er sikkert mange forklaringer, og jeg har et par stykker at byde ind med.


 

Perfekthed

 

Vi skal f.eks. alle være perfekte, ha’ den rigtige frisure, gå i de rigtige sko, den rigtige taske og se ud på en bestemt måde.
 
Tror vi.
 
Men det er ikke sundt. Slet ikke. Og hvem er egentlig perfekt, når det kommer til stykket? Det er jo en kamp, ingen kan vinde.
 
Og hvor lærer vores børn og unge det fra? Vi skal ikke undervurdere de sociale mediers indflydelse, for det i høj grad her, vores børn bliver tæppebombet med hvordan de skal se ud, hvad de skal gøre osv. 
 
De sociale medier kan også være et sted, hvor man bliver mobbet og udsat. Derfor skal vi lære vores børn at behandle sig selv og andre med respekt. 
 
Hvordan? Ved at vi voksne gør det til en tydelig handling og prioritet i vores liv, og ved at vi giver udtryk for det. 

Tid til en pause?

 

Åh ja jeg ved det godt. Drømmen om en pause kan leve længe i vores tanker uden at vi får handlet på den.

 

Det er så nemt at tale om, læse om og nogen er virkelig gode til at formidle det, så det giver mening. Men det får vi jo ikke nødvendigvis mere tid af.

 

Personligt kan jeg også have det svært med at få pauser passet ind i min hverdag, og da min søn var lille og gik i skole, føltes det nærmest umuligt. Jeg ved godt hvad en presset hverdag byder på, og kan sagtens forstå at det kan være som at bestige et bjerg man ikke kender højden på.

 

Og så kommer der lige et men, fordi! Pauser er nødvendige for os mennesker, ikke kun vores børn men også vi voksne har brug for pauser.

 

Hvis vi ikke holder pauser, svarer det faktisk til at vi fylder i, i en forvejen fyldt skraldespand. Det flyder ud over kanterne og kommer aldrig det rigtige sted hen.

Helt simpelt, så giver pauser os en mulighed for at sætte ting sammen, som vi ikke ser når vi bare kører derudaf. Få gode ideer, finde os selv, og ikke mindst mærke os selv.

 

Det giver glæde, smil og overskud, vi kan mærke hvad vi har lyst til. Og tit giver det os et overskud, som lige gør at dagene ender meget bedre.
 

Gør det simpelt! Sammen.

 

Gulvøvelse, læg jer ned på gulvet, e.v.t med et tæppe under eller en yoga måtte.

 

Bare lig der, pude under knæene, hvis det giver ro i kroppen.

 

Giv jer selv ro i 15 minutter. Eller øv jer, med 5 minutter til en start.

 

Ingen støj, og bare vær sammen.

 

Tal sammen, vær stille, gør det som giver mening.

 

Det vigtigste er, at i er sammen og slapper af.

Enjoy!

Kontakt mig

Rosenfeldtvej 18, 1.tv., 2665 Vallensbæk str.

Telefon: 29 89 09 49

E-mail: pernille@bothmann.dk

Du kan også booke tid online

Copyright © 2019 - Pernille Bothmann

Du er meget velkommen til at bruge mine tekster til inspiration.

Hvis du ønsker at benytte eller videregive mine tekster, bedes du angive PernilleBothmann.dk som kildehenvisning. På forhånd tak!