top of page
_MG_8229_BONUS.jpg

Kvinder i sorg
 

Til dig som har mistet en partner.

Jeg har selv mistet min mand.

​

I februar 2021 sov min mand ind, har var syg i 4 år med spiserørskræft. 

 

Det har været en lang rejse, en rejse hvor jeg har skulle finde mig igen. For når man er 2 sammen i mange år, så mangler der lige pludselig, fra den ene dag til den anden, en varm arm, nogen at grine med, dele sine tanker med. Og det var også mærkeligt for mig at, vores hjem blev helt stile. For der var kun mig.

​

Jeg skulle finde ud af hvordan jeg ønskede at, strikke mig liv sammen igen. Det har taget sin tid. Men i den tid har jeg brugt på at heale op oven på de 4 år hvor han var syg. Finde ud af hvem er jeg når du ikke er med på rejsen. Hvad har jeg lyst til? Hvordan vil jeg gerne bo og hvad skal jeg arbejde med fremover.

​

Sorg tager den tid den har brug for. Der er det at skulle rydde op efter et menneske man elsker, og så er der det mentale, det her med at lære sig selv at kende på ny.

​

Give slip på sin partner. Lære at savne på en god måde, mindes uden at gå helt i stykker. Det tager tid, og det må det godt.

​

Sorg er desværre også omgivet af et stort tabu. For vi har ikke tradition for at tale om de mennesker vi har mistet. Tale om håbløsheden undervejs i alvorlig sygdom. Hvordan er det at være medsyg, hvad betyder det og hvad gør det ved os? Hvorfor holder vi op med at mindes og tale om dem vi har mistet. 

​

Jeg vil ikke kalde det en kæphest at vi skal kunne tale sammen om sorg. Men jeg holder aldrig op med at mene det er vigtigt. 

​

For det er vigtigt, det er det nemmeste i verden at føle sig forkert, når man har mistet. Nogen bliver ligefrem bange for at sige noget til en, højst sandsynligt fordi de tænker " bare hun ikke begynder at græde". Stakkel mennesker tænker jeg i dag, og dengang blev jeg ekstra ked af det, fordi jeg følte mig forkert og udenfor. Jeg er jo også bare et menneske.

​

Vi talte sammen om at, jeg skulle blive ved med at, arbejde med mennesker. Dele mine erfaringer fra vores liv sammen. 

​

Tidligere har jeg arbejdet med børn og angst, er både tankefelt terapeut og zoneterapeut. 

​

Nu er jeg der hvor jeg gerne vil dele de erfaringer jeg har gjort mig undervejs.  

​

Derfor har jeg lavet et forløb for kvinder som har mistet deres partner. Sådan et sted at samles som jeg selv havde brug for, for 3 år siden. 

​

Et sted hvor vi taler sammen om lige præcis det som rør sig inde i jer hver især. Det er et kærligt selskab, et sted hvor vi kan grine og græde. Dele vores bekymringer og tanker om livet. 

​

Jeg har taget en uddannelse om coach, i insideout forståelsen. Den har ændret mig liv, og min rejse igennem min sorg. Det har lært mig at se livet fra et helt andet perspektiv og det vil jeg så gerne dele med andre. For ja sorg, kan være hårdt og træls og alt muligt andet. Men alene det at jeg indså, at jeg gerne måtte have det som jeg havde det, var en kæmpe lettelse. Det tog lidt tid at nå dertil, men en gråvejrs dag indeni eller udenpå, kan sagtens være en god dag alligevel.

​

For i accepten, ligger der en frihed. En frihed jeg har set og lever efter.

​

​

Angst handler om

Samtaler.  

 

 

​

Vi taler om det som fylder hos dig. Det som gør at livet føles svært.

​

Scenen er din. 

​

Sammen finder vi ud af hvor du gerne vil hen, hvad har du af ønsker til dig selv. Hvordan du gerne vil have det.

​

For ja det er muligt at få det godt og have det godt, selvom du har mistet et menneske du elsker, og stadig elsker.

​

Der er ingen følelser der ikke er ok at gå rundt med efter man har mistet. Min egen erfaring er, alt kommer op og vende. Intet er for fint eller skidt. Det er en rejse. 

​

Noget af det vigtigste jeg selv har erfaret, det er at være sammen med en som gider lytte, og det gider jeg, for jeg ved hvor vigtigt det er. 

​

​

​

Angst handler om

Hvordan jeg arbejder? 

​

Det jeg taler med dit barn om er tanker og hvad de kan og ikke kan. 

​

Vi taler om de tanker vi får når vi bliver trætte.

​

Mange forældre oplever, at det især er ved sengetid, behovet for ekstra tryghed, eller en snak kommer op. Når vi er trætte, så tænker vi sjældent noget som er fornuftigt, det bedste er faktisk at få sovet, og opleve et klart hoved dagen efter. 

​

Vi taler om det som fylder lige her og nu, og hvad dit barn har brug for hjælp med. På den måde kan jeg bruge de værktøjer jeg har.

​

Tankefelt terapien som mange kender som tapping er også et meget effektivt værktøj. Det smarte er, at det er nemt at lære og I altid kan tage det i brug efter behov, derhjemme.

​

Jeg lægger også vægt på, at tale om de gode ting som sker i dit barns liv, hvad kan han eller hun lide, at lave. Hvad er sjovt osv. 

​

For at komme her hos mig, skal helst være en god oplevelse og når vi også kan mærke glæden omkring andre ting, så bliver de svære ting lidt nemmere at tale om. 

​

Jeg hjælpe børn og unge fra 9 år og opefter. Hvis barnet er yngre, så er der jer som forældre som jeg hjælper med, at se løsningerne. 

​

​

​

Angst handler om

Hvordan gør vi?

 

I kan enten komme her hos mig i Kirke Såby, ligger ca 15 km vest fra Roskilde, eller vi kan mødes på zoom. Det er helt om til jer, hvad der passer bedst. 

 

Det bedste er, at du bestiller en samtale hos mig inden, så jeg ved hvad problemet er. så samtalen ikke skal forgå henover hovedet på dit barn eller ung.  

Hvad skal der til?

Hvad meget skal der til?

​

Jeg vil anbefale at I kommer op til 5 gange og vi kan fint aftale det fra gang til gang. Min erfaring er, at det er her resultaterne får lov til at komme i det tempo de skal.

​

Det er en rejse, så vær nysgerrige sammen, med dit barn. 

​

Til dig som er forælder

​

Det er virkelig hårdt at stå med et barn som har angst. Der vil helt naturligt komme en masse spørgsmål, hvorfor sker det her, hvad kommer det til at betyde, hvornår overskrider jeg mit barns grænser især mht om det skal i skole i dag eller ej. Hvordan vil mit barns fremtid blive? Hvad tænker andre, lige fra familie til venner og kontakter i skolen. Er det mig, som er en dårlig forælder når det er kommet dertil?

 

Det er et vanvittigt hårdt sted at være. Og det smitter som regel af på hele familien, at have et barn som ikke har det godt, ikke kommer i skole, ikke kan deltage i livet som det plejer. For mange ting handler lige pludselig om hvordan I kan få livet til fungere med et barn med angst. Det koster både på overskud, og overblik. Og tid og nærvær til andre i familien. 

​

Vi oplever alle fra tid til anden, at vores normale overskud ikke er det samme. Det kan skyldes dårlig søvn, for mange opgaver på jobbet, ekstra belastning med familie, arrangementer, årstider som jul og sommerferie osv. 

 

Mange ser angst som en sygdom eller nu er der virkelig noget alvorligt galt. Jeg ser det som, at der måske i for lang tid har været for meget tryk på. At overskuddet er væk, og når der er det, så er vi mennesker sårbare, uanset om vi er voksne eller børn. 

​

Når vi så oplever lige pludselig, at der er noget vi bliver angste eller bange for at gøre. Helt normale ting, som der ikke har været noget problem med tidligere. 

Så vil mange blive bange for, at der er noget helt galt. I virkeligheden er det bare vores indre sundhed som fortæller os, at vi har for få pauser,  ikke får sovet godt nok, taget godt nok hånd om os selv. 

​

Jeg ved godt det er, at vende det på hovedet. Men hvis du tænker over det, kan du måske få øje på, at der har været for meget i spil i en længere periode, før dit barn begyndte, at reagere?

​

​

​

​

​

​

Hvis du tænker at du godt kunne bruge min hjælp, kan du udfylde en besked til mig længere nede.

​

Det kan også være du har brug for en afklarende samtale, så skriv endelig til mig. Så finder vi et tidspunkt, hvor vi kan tage en snak.

bottom of page